De Veldlabs zijn van start!

Tijdens Veldlabs ga je samen met experts praktisch aan de slag met het toepassen van de standaarden. De eerste Veldlabs zijn inmiddels geweest. Samen met de deelnemende gemeentes kijken we terug op leerzame, levendige workshops. En we gaan door. In juli is er nog een Veldlab over annoteren van activiteiten en eind augustus staat er nog een Veldlab over de (on)mogelijkheden van het TAM-Omgevingsplan gepland. 

Annoteren van activiteiten

In mei zijn we gestart met Veldlabs over annoteren van activiteiten. De deelnemers hebben creatieve opdrachten gemaakt en geoefend met praktische handvatten voor van annoteren. Het was inspirerend om te zien hoe iedereen kennis deelde en elkaar verder hielp. Er was ook ruim gelegenheid om nieuwe connecties te leggen. Op 4 juli is er nog een Veldlab over het annoteren van activiteiten. Deze vindt plaats in Leeuwarden. Hiervoor zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Kan je 4 juli niet, maar heb je wel belangstelling voor dit onderwerp, meld je dan aan voor de wachtlijst. Bij voldoende belangstelling kunnen we mogelijk nog een extra Veldlab sessie met dit onderwerp organiseren. 

TAM-Omgevingsplan

Tijdens het Veldlab van 21 juni en 30 augustus staat de techniek bij het opstellen en publiceren van eenduidige TAM-IMRO plannen centraal. In dit Veldlab gaan we samen aan de slag met een TAM-omgevingsplan en de keuzes die je als bevoegd gezag daarvoor moet maken. Zo zorg je ervoor dat de TAM-omgevingsplannen eenduidig zijn en kun je de overgang naar het definitieve omgevingsplan soepeler laten verlopen. Wil jij dit samen met andere bevoegd gezagen, eventueel je planbureau en experts komen uitproberen? Dan ben je van harte welkom in het Veldlab van Geonovum dat we in samenwerking met VNG organiseren.

Updates per e-mail ontvangen?