Informatiemodel Omgevingswet

Er is een kort webinar beschikbaar over hoe het informatiemodellen Omgevingswet eruitzien en welke standaard waarvoor is: STOP, CIMOW, IMOW en TPOD. 

 

De standaarden voor Omgevingsdocumenten gaan over het digitaal maken van de juridische instrumenten van de Omgevingswet, zoals de omgevingsvisie, het omgevingsplan, de omgevingsverordening en de waterschapsverordening. De standaarden ondersteunen het proces van plan tot publicatie, zowel bij gemeente, provincie, waterschap en Rijk als bij de landelijke voorziening Digitaal Stelsel en het Omgevingsloket. 

Op hoofdlijnen bestaat de standaard uit een conceptueel informatiemodel (CIMOW), een informatiemodel (IMOW) en toepassingsprofielen (TPOD) per juridisch instrument.  

In een kort webinar legt Luc de Horde, adviseur standaarden Omgevingswet bij Geonovum, uit hoe het informatiemodel Omgevingsdocumenten voor de Omgevingswet eruitziet. Luc licht toe welke standaard waarvoor is zoals STOP, CIMOW, IMOW en de TPOD’s. Vervolgens gaat hij dieper in op de structuur van het CIMOW, het IMOW en de Toepassingsprofielen. 

Bekijk het webinar (ca. 11 min.) 

 

Geonovum beheert het CIMOW, het IMOW en de Toepassingsprofielen. Op de website vind je altijd de actuele standaarden en links naar implementatiebestanden. Ook is er een helpdesk waar je vragen kunt stellen over deze standaarden. En speciaal voor wie omgevingsdocumenten opstelt, is er een wegwijzer voor de toepassingsprofielen met praktische informatie per juridisch instrument.  

 

Updates per e-mail ontvangen?