Masterclasses Omgevingsplan online

Kennislab, VNG, Programma AdS en Geonovum verzorgden online masterclasses om het instrumentarium te introduceren. 

 

Aan de hand van praktijkcases is ervaring opgedaan met hoe je onder de Omgevingswet ontwikkelingen kunt aanpakken. De praktijkvoorbeelden geven een praktische handreiking binnen de vele keuzemogelijkheden die de Omgevingswet biedt. Zowel voor gemeenten als voor bureaus is het instrumentarium daarmee een bruikbaar instrument.

Er waren 11 oktober Masterclasses te volgen over strategiekeuzes, over de structuur van het omgevingsplan en over regelsets. Ook kon je aanschuiven bij sessies over inzet van de BOPA, annoteren, het verwerken van voorbereidingsbesluiten en een sessie over wat er wegkomt achter TAM-IMRO.

Leergang

Het delen van kennis en ervaring gaat verder in de vorm van een leergang. De eerste leergang gaat in november van start op locaties verspreid door het land. Ook is er een mogelijkheid om de leergang digitaal te volgen.

De leergang bestaat uit een (verplichte) Basismodule die vooral ingaat op de routekaart voor het omgevingsplan. Daarnaast zijn er naar keuze aanvullende modules te volgen over TAM-IMRO, het toepassen van Bopa, de regelset en basismodellen en annoteren en voorbereidingsbesluit.

Meer informatie over de leergang vind je op de website van de BNSP.

Terugkijken Masterclasses

 

Updates per e-mail ontvangen?