Uitnodiging: Masterclasses instrumentarium omgevingsplan

Op 11 oktober 2022 introduceren stedenbouwkundige bureaus, de VNG, Geonovum en het programma Aan de slag met de Omgevingswet van 13.00 tot 17.15 uur een praktisch instrumentarium voor het omgevingsplan. Zij verzorgen deze middag diverse online masterclasses vol met tips over hoe je praktisch aan de slag kunt met het omgevingsplan. Wil je erbij zijn? Meld je aan!

De afgelopen maanden hebben stedenbouwkundige bureaus samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Geonovum en het programma Aan de slag gewerkt aan een instrumentarium voor het omgevingsplan. Uitgangspunt is dat elke gemeente met dit instrumentarium in staat is om zijn gebiedsontwikkelingen vorm te geven in de periode voor en na de invoering van de Omgevingswet.

Masterclasses

De masterclasses geven inzicht en antwoord op praktische vragen. Van een toelichting op regelsets voor veelvoorkomende activiteiten tot een instructie over het opstellen en verwerken van een TAM-IMRO omgevingsplan. En van het spelen met annoteren tot het opstellen van een strategie en routekaart. Ook komt het zelf opstellen dan wel uitbesteden aan een bureau aan bod.
 
Bekijk het programma

Aanmelden

 Voor iedere gemeente zijn er mogelijkheden om gebiedsontwikkelingen vast te leggen binnen de kaders van de Omgevingswet! Op 11 oktober worden ze toegelicht en kan je vragen stellen aan de opstellers van het instrumentarium. We zien je graag bij de online masterclasses op 11 oktober a.s.

> Aanmelden

Updates per e-mail ontvangen?