Veldlab TAM-omgevingsplan

logo's VNG en Geonovum.png

Weet jij dat er keuzes gemaakt moeten worden voor TAM-Omgevingsplan? Tijdens de veldlabs van 21 juni en 30 augustus staat de techniek bij het opstellen en publiceren van eenduidige TAM-IMRO plannen centraal. Het maakt hierbij niet uit of je TAM-Omgevingsplan plannen zelf opstelt of uitbesteed aan een planbureau. In dit Veldlab gaan we namelijk samen aan de slag met een TAM-omgevingsplan en de keuzes die je als bevoegd gezag daarvoor moet maken. Zo zorg je ervoor dat de TAM-omgevingsplannen eenduidig zijn en kun je de overgang naar het definitieve omgevingsplan soepeler laten verlopen. Wil jij dit samen met andere bevoegd gezagen, eventueel je planbureau en experts komen uitproberen? Dan ben je van harte welkom in het Veldlab van Geonovum dat we in samenwerking met VNG organiseert.

Veilige oefenruimte met TPOD veldlab

Voor gemeenten is een Bijsluiter TAM-IMRO beschikbaar, met onder andere een (juridische) werkinstructie en een stappenplan.

Voor de techniek is een stappenplan en handreiking beschikbaar. De technische handreiking geeft alleen theorie en gaat in op het correct toepassen van de standaard, daarmee kún je het nog niet en is oefenen voor de praktijk nog onderbelicht;​

In een pilot met gemeenten en planbureaus wees uit dat mensen die de theorie kenden en al werkten met TAM-Omgevingsplan, toch verrast waren over het resultaat. Het DSO toonde op bepaalde punten anders dan verwacht.  

Conclusie: Het Veldlab geeft de bevoegd gezagen de mogelijkheid om te oefenen met de technische handreiking met hun eigen keuzes in de praktijk (pilot/pre). ​

Doelgroep

Het Veldlab is bedoeld voor planmakers, beheerders van omgevingsdocumenten en planbureau’s van bevoegde gezagen. Samen met experts ga je in dit Veldlab praktisch aan de slag. 

Programma

Veldlab TAM omgevingsplan

Tijdens de Veldlabs zijn er verschillende experts aanwezig die jouw vragen kunnen beantwoorden. Daarnaast hoor je ook direct de denkrichtingen en keuzes die andere bevoegde gezagen op deze dag gaan maken. Aan het eind van de dag ga je dus naar huis met een extra portie technische- en praktijkervaring.  

We kijken ernaar uit om samen met jou te kunnen werken en leren!

 

Praktisch

Thema

Uitnodiging:  Ervaar de (on)mogelijkheden van het TAM-omgevingsplan  

 

Datum21 juni 2024 Geonovum in Amersfoort
30 augustus 2024 in Apeldoorn 
Tijd

9:30 – 16:00 uur 

 

Aanmelden: Veldlab - TAM Omgevingsplan

Deelname aan het veldlab is gratis

Belangrijk:  Voor deelname aan het Veldlab is het belangrijk dat je de oefensoftware meeneemt waarin je IMRO plannen kunt opstellen en kan publiceren naar de pilot omgeving van ruimtelijkeplannen.nl. 

Updates per e-mail ontvangen?