Vervolg Taskforce Geo-optimalisatie

Bij het testen zijn al veel verbeteringen doorgevoerd. Er zijn afspraken gemaakt over de zaken die nog verdere aandacht behoeven. Het gaat dan om: 

Werkstroom performance testen 

We testen hier aan de ene kant wat er gebeurt in de keten bij het laden van meerdere, veel en/of grote plannen naast of na elkaar. Houdt de keten het netjes? Gaat de database van OZON goed met de laadverzoeken om? Aan de andere kant testen we die performance aan de opvraagkant. Gaat gaat de performance van de database van OZON achteruit bij veel zoekvragen? Hoe houden de API's tussen viewer en OZON of vanaf de gebruikerstoepassingen zich bij serieus gebruik? 

Werkstroom grote hoeveelheden geo's 

Dit testen we met individuele bevoegd gezagen of omgevingsdocumenten. Hoe kunnen we bijvoorbeeld een specifieke waterschapsverordening door de keten helpen, als die in eerste instantie hapert of geweigerd wordt? Samen met het betreffende bevoegd gezag en experts van het DSO nemen we zo'n bestand onder de loep. Tot nu toe is elk document dat we op deze manier hebben aangepakt succesvol "geholpen". 

Werkstroom kengetallen en werkafspraken 

In deze werkstroom gaan we een richtlijn opstellen met kengetallen. Hoe groot mag een bestand zijn? Hoe groot mag een geometrie zijn? Hoeveel puntjes gebruik je per centimeter? Ook komt er op korte termijn een werkwijze beschikbaar bekeken vanuit de beheersituatie van een bevoegd gezag en de strategie die een bevoegd gezag volgt bij het opstellen van zijn omgevingsdocument, en bekeken vanuit het dienstverleningsmodel. 

Lees ook:

 

Updates per e-mail ontvangen?