Ervaringen in Leiden

De gemeente Leiden is al vroeg begonnen met het implementeren van de Omgevingswet. Zij hebben zich aangesloten bij praktijkproef omgevingsplan van VNG (2018-2019) , later bij de werkplaats omgevingsvisie (2019-heden) van Geonovum en zij gaan verder met de werkplaatsen bij aandeslag die meer gericht zijn op implementatie. Zij delen graag hun ervaringen met andere gemeenten.

Omgevingsvisie Leiden

Ervaringen digitalisering omgevingsvisie gemeente Leiden

De gemeente Leiden beschrijft in deze presentatie het proces voor het maken van een digitale omgevingsvisie, wat de gemeente bereikt heeft, waar ze nog naartoe wil werken en ze delen de lessen die zij getrokken hebben gedurende dit gehele proces.

Stand van zaken digitalisering omgevingsvisie gemeente Leiden

De gemeente Leiden laat in deze presentatie zien waar zij aan het einde van de werkplaats staan bij het maken van hun digitale Omgevingsvisie Leiden 2040.

Webinar digitalisering omgevingsvisie

Op 28 september 2021 heeft het webinar digitalisering omgevingsvisie  plaatsgevonden. Veel gemeenten zijn bezig met het maken van de omgevingsvisie. Uiteindelijk moet deze gepubliceerd worden in het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Dit webinar geeft weer hoe je dit kunt organiseren en bewerkstelligen hoe je een omgevingsvisie eenvoudig digitaal beschikbaar stelt. In dit webinar wordt de presentatie over de ervaringen van Leiden uitvoerig besproken.

 

Updates per e-mail ontvangen?